Konkurransepartier  

  

12241620_10153650360225926_8005121017006620092_n.jpg

BILDE: ATF sine tidligere elite gymnaster Julie Søderstrøm, Solveig Merckoll Berg og Martine Rustøen Skregelid.

  

Turn kvinner og turn menn, apparatturn for kvinner og menn, er to av NGTF sine tre Olympiske grener (sammen med Rytmisk gymnastikk). Turn kvinner består av 4 apparater; hopp, skranke, bom og frittstående. Turn menn består av 6 apparater; frittstående, bøylehest, ringer, hopp, skranke og svingstang. Det konkurreres i mangekamp (alle apparater), lag eller enkelt apparater.

Asker Turnforening er en av landets mest aktive klubber innen apparatturn, og foreningen har mange flotte resultater å se tilbake til, både på nasjonalt og internasjonalt nivå.

 
 
 

Treningstilbudet

Gymnastene fordeles i grupper etter alder, nivå og treningsmengde. Vi har partier på krets/regionalt nivå og nasjonalt/internasjonalt nivå. Konkurransepartiene er partier for de som ønsker å trene flere ganger i uken og være med på konkurranser. Gymnastene deltar i konkurranser tilpasset nivå og alder etter vurdering av trener. Treningen vil være fra 3 til 6 dager i uken. Det forventes godt oppmøte på trening, samlinger, ferietreninger og konkurranser. Utøveren skal respektere treneren sin, vise god oppførsel på trening og ha åpen kommunikasjon med trener.

   

Hvordan starte på konkurransepartier?

Konkurransepartiene er for de som er motivert til å trene turn og delta på konkurranser. Vi er opptatt av å ha kontinuitet i gruppene, derfor er ikke gruppene åpne for påmelding. Det kreves at gymnasten trener minimum 3 dager i uken, og stilles noe krav til ferdighetsnivå. Det er trenerne som bestemmer hvem som er på hvilke grupper ettersom hvordan treningens opplegg er. Gruppene er i hovedsak inndelt etter alder, og vil på trening bli tilpasset etter nivå.

Dersom du ønsker å begynne på et av våre konkurransepartier, ta kontakt på Alexander.Sunde@askerturn.no.

 

 

Konkurransepartier jenter

  Les mer om våre Konkurransepartier for jenter HER

 

Konkurransepartier gutter

  Les mer om våre Konkurransepartier for gutter HER