RG-gruppa i Asker Turnforening

Asker Turnforenings RG-gruppe er en av landets mest aktive. Vi har de siste årene hatt 70 – 100 utøvere hvert år som har konkurrert på ulike nivåer nasjonalt og internasjonalt.

FAKTA:

• RG kom til Norge i 1967.
  • Det første navnet var Gymnastique Moderne (GM), i 1980 ble navnet Rytmisk Sportsgymnastikk (RS) og i 2004 skiftet navnet til Rytmisk Gymnastikk (RG)
  • Asker deltok første gang i denne grenen i 1978.
  • Asker har arrangert 8 Norgesmesterskap i RG.
  • Asker har vunnet junior tropp i NM: 22 ganger.
  • Asker har vunnet senior tropp i NM: 18 ganger
  • 17 utøvere har blitt Norgesmestere individuelt.
  • 4 utøvere (Lene Bergersen, Marte Dobbertin Gram, Yngvild Rømke og Emilie Holte) har fått Kongepokalen.
  • Asker har 9 ganger blitt Nordisk mester i tropp.
  • Yngvild Rømcke ble Nordisk mester for junior i 2008.
  • Emilie Hvidsten Swensen ble Nordisk mester i senior ring i 2016.
  • Asker har deltatt som klubbtropp i 6 Europamesterskap.
  • Asker står som arrangør av ”Glade RG-dager”, Norges største årlige RG-arrangement, i 2016 arrangerte vi for 26. gang.
  • RG-gruppa har en egen facebookside: RgAskerTurnforening Facebook

Yngvild Rømcke - vinner av kongepokalen i 2011

Vi gjør oppmerksom på at vi per nå ikke har hørt om personer på kurs eller trening som er smittet av korona, MEN vi velger allikevel å AVLYSE ALLE våre partier.

Partiene vi holder stengt er følgende:

Gla` trimmen, RG akademiet, RG for alle, RG diamanter, RG perler, RG mini-rekrutt, apparatturn jenter krets 8-9 år, aspirant jenter og gutter, turn for alle, apparatturn jenter 8-10 år, bounce, gymX voksne, alle barnepartier som er på barneskolene; Heggedal, Rønningen, Jansløkka,Bondi og Borgen skole samt alle våre konkurransepartier.

Vi holder våre medlemmer fortløpende oppdatert, både her på hjemmesiden og via FB.

Vi ønsker alle en god helse, og at dere passer på hverandre med god håndvask og hygiene.

11.03.2020

I helgen reiste en stor del av askers RG-jenter på konkurranser, både innlands og utenlands.

To av jentene våre var med landslaget på konkurranse i Bucuresti.

Vi hadde 8 jenter på konkurranse i Bulgaria, og to rekrutter i Stavanger.

24.02.2020
- Eir Helena B. Gimse

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket